Top menu

Blog – De sleutel tot geluk

21 februari, 2018 | Categorie: Nieuws | Tags:DE SLEUTEL TOT GELUK

Gelukkig worden is iets van deze tijd. En er zijn genoeg reclames die beloven dat je gelukkig wordt als je hun product koopt of dat je juist ongelukkig wordt als je hun product niet koopt. Maar, naar mijn mening, word je niet gelukkig van consumeren. Het geeft je een tijdelijke blijdschap, maar in de lange termijn zak je weer terug op het niveau dat je al was. Er zijn genoeg landen in de wereld waar ze bijna niks hebben, maar toch meer geluk uitstralen dan de gemiddelde Nederlander op Utrecht Centraal.

Daarom ging ik op zoek naar wat men gelukkig maakt. Nu lijkt het tegenwoordig wel dat iedereen weet waar je gelukkig van wordt, terwijl er juist niet echt een antwoord is. ‘Gelukkig worden’ is toch een subjectief iets wat voor iedereen anders is.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik een blog tegen die toch voor een groot deel antwoord kan geven op de vraag, wat is de sleutel tot geluk? Angela Pagonidis beschrijft 14 punten, die belangrijk zijn om op te letten om gelukkiger te worden. Deze zijn bedacht met de gedachte: “Als je gelukkiger wilt zijn in deze ongelukkige samenleving, probeer dan te zijn en te handelen zoals een gelukkig iemand”.

De eerste 3 tips voor geluk die ik aan je mee wil geven zijn:

  1. Hechte relaties = Onderzoek bewijst dat niets een grotere invloed heeft op geluk dan een hechte liefdesrelatie of nauwe vriendschaps- en familiebanden.
  2. Trek meer tijd uit voor anderen = Gelukkige mensen zijn sociaal.
  3. Wees actief, betrokken en blijf bezig = Gelukkige mensen stoppen energie in het leven.

Wil je de andere 11 punten lezen over gelukkig worden, en meer leren over dat je niet 100% zelf verantwoordelijk bent voor je huidige geluksituatie, maar dat er in je opvoeding ook al veel wordt bepaald? En waar dit in de opvoeding wordt bepaald?

Lees dan de volledige blog van Angela Pagonidis over gelukkig worden. Klik dan hier.

 

Tevens komt het onderwerp ‘geluk’ ook voor in onze trainingen.

Zo kun je op 17 maart de training ‘Schijt aan alles, ik hou van mij‘ volgen, en ga je aan de slag met het geluksgevoel vanuit jezelf.

Ook bieden we op 17 maart de training ‘Ikigai: vind je levensmissie‘ aan, waarbij je op zoek gaat naar je ‘reason for being’ die je verder zult leiden naar een lang en gelukkig leven.

 

 

 

 

 

 

 

Aankomende evenementen:

Comments are closed.