Top menu

Dé 5 geheimen om met elke collega door een deur te kunnen

29 maart, 2018 | Categorie: Nieuws | Tags: Iritante collega's, hulp, tipsVroeg of laat zul je eens samen moeten werken met een collega waarmee je niet zo goed overweg kan. Dit zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot ongemakkelijke spanningen, roddelen of een respectloze houding. Soms kan het zich zelfs uiten tot een conflict op de werkvloer. Gelukkig zijn er een aantal manieren die je kunnen helpen om het conflict de baas te worden! Lees hier 5 tips om beter met je collega door één deur te kunnen gaan.

 1. Speel het “tegenovergestelde spel”
  Wanneer je wordt geconfronteerd met een schreeuwende collega, doe dan niet mee aan het gevecht. Volgens Dr. Nadia Persun, een klinisch psycholoog, kun je het beste zwijgen. Het doel is om de collega te laten afkoelen en te kalmeren voordat het uit de hand loopt.
 2. Besteed tijd met je collega
  Als je de collega beter leert kennen, begrijp je misschien waarom hij of zij zich op deze manier gedraagt. Misschien is de persoon in kwestie wel ongelooflijk gestrest of wordt hij of zij geconfronteerd met herhaalde mislukkingen. Wat de reden ook is, het leren kennen van het individu en de redenen achterhalen voor het huidige gedrag, kunnen bijdragen aan het verhelpen van de problemen.
 3. Mimic hun bewegingen
  Dit is een truc uit je kindertijd: kopieer het gedrag van de persoon die je het meeste irriteert. Hoewel het misschien kinderachtig lijkt, suggereert Cheryl Stein – een professioneel coach – dat het nadoen van de collega’s die je frustreren een effectieve manier is om hun precies te laten zien welk gedrag je als ontprettig ervaart.
 4. Neem een Time-out
  Hoewel time-outs ooit waren bedoeld voor slecht gedrag, kun jij ze gebruiken om afstand te nemen van mensen met wie je het niet eens bent. Volgens de American Psychological Association, biedt een pauze de mogelijkheid om te kijken hoe zwaar het probleem daadwerkelijk is. Maak tijd voor jezelf, of het nu gaat om een ​​wandeling door het park om de hoek, of door je 15 minuten even af te zonderen op kantoor. Die kleine hoeveelheid stille “me time” helpt je om met lastigere situaties om te gaan.
 5. Lach het af
  Lachen is een van de beste medicijnen bij lastige collega’s. Humor laat niet alleen zien dat je afstandelijk bent en ver weg van het probleem staat, maar het helpt je om je collega te laten zien dat je het emotionele en stressvolle gewicht van problemen niet op je neemt. En door het ongemak van een gespannen relatie te verbreken, kun je een eind maken aan de boosheid die tussen jullie beiden bestaat.

Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan het hele artikel op deze website: https://mind-hacks.wonderhowto.com/how-to/get-along-with-coworkers-without-saying-word-0163733/

Daarnaast bieden wij op 19 april twee workshops aan waar dit onderwerp er o.a. in voor zal komen:

Aankomende evenementen:

, ,

Comments are closed.