Top menu

Reflectie eerste jaar bij 4YoungPeople

21 december, 2017 | Categorie: Inspiratie, Nieuws | Tags:Eén jaar geleden ben ik het avontuur bij 4YoungPeople aangegaan. Nu het thema van de maand december Reflectie is, vind ik dit ook een mooi moment om jullie een klein beetje achter de schermen bij 4YoungPeople mee te nemen. En inzicht te geven over hoe ik terug kijk op het afgelopen jaar.

Anderhalf jaar geleden merkte ik dat ik geen energie meer kreeg bij mijn toenmalige baan. Ik werkte al drie jaar voor dezelfde werkgever en voelde dat ik daar niet meer op mijn plek zat. Uiteindelijk kwam ik via een training van 4YoungPeople in aanmerking met de vacature van eventmanager. Na meerdere energie gevende gesprekken besloot ik mijn veilige en vaste leventje in Groningen op te zeggen en te verhuizen naar Utrecht. Op dat moment nam ik weer de regie over mijn eigen leven.

De eerste weken

Intern bij ICM opleidingen en trainingen voelt 4YoungPeople als een afdeling. Bij ICM werken veel andere millennials, waardoor ik mijzelf snel thuis voelde. Er heerst een fijne en veilige sfeer waar hard gewerkt wordt. Maar ook ruimte is om met elkaar plezier te maken. Na de eerste fase, waarbij ik heel trots was dat ik de stap had gezet, kwam na een aantal maanden mijn ego weer om de hoek kijken. Zij fluisterde in mijn oor dat ik het allemaal verkeerd deed. ‘Ben ik wel slim genoeg voor deze functie?’ ‘Ben ik wel enthousiast en leuk genoeg?’ ‘Heb ik wel de kwaliteiten die bij 4YoungPeople nodig zijn’?

Herken jij dat ook? Wanneer je een keuze hebt gemaakt en in een nieuwe omgeving komt, dat op een gegeven moment toch weer je ego om te hoek komt en je nare dingen toefluistert? Ik vond het heel spannend dat Matthijs, Katie en Marcelle (vertrouwde mensen van 4YoungPeople) niet meer werkzaam waren binnen het team. Zij hadden de afgelopen jaren hard gewerkt aan een ervaren trainerspool en aan een enthousiaste en actieve ambassadeursschil om 4YoungPeople heen. En daar was ik dan opeens. Op dat moment ben ik weer op zoek gegaan naar het bestaansrecht van 4YoungPeople en waarom ik ook al weer deze stap had gezegd. Eén van de acties die ik tijdens mijn zoektocht heb gedaan is een gesprek aangevraagd met de oprichter van 4YoungPeople; Erik Smithuis, om het bestaansrecht van 4YoungPeople te bespreken.

Gesprek met Erik Smithuis

In 2007 had Erik het idee om alle young professionals in Nederland op een toegankelijke manier kennis te laten maken met persoonlijke ontwikkeling. Want zoals Erik zegt: ‘Weten wie je bent en doen waar je goed in bent verhoogt de kwaliteit van jouw leven en tegelijk dat van de wereld om je heen. Door elkaar te inspireren, met elkaar kennis te delen en elkaar te versterken maken we ieders impact zo groot mogelijk. In samenwerking met ICM kan 4YoungPeople hier een bijdrage aan leveren en creëren we verantwoordelijk Future Leaders’.

De grootste factor van het bestaansrecht van 4YoungPeople is de vrijwilligheid van onze trainers. Samen met Kiki ben ik ontzettend dankbaar dat we nu een trainerspool hebben van meer dan 50 actieve trainers en ben ik heel blij om hen te leren kennen en met hen samen te werken. Het afgelopen jaar heb ik inzicht gekregen in mijn eigen energiebronnen. Ik ben me steeds meer bewust van mijn kwaliteiten en ik heb vertrouwen in mijzelf gekregen dat ik echt op de juiste plek aanwezig ben.

Alles valt op zijn plek

Naast alle fijne gesprekken met trainers, deelnemers en onderdeel te zijn van dit fantastische team, ben ik heel erg trots op het succes van afgelopen jaar. We zijn een aantal mooie samenwerkingen met organisaties aangegaan, een uitverkocht unieke 8-maanden programma Verander je denken, verander je leven gegeven door Willem Glaudemans en niet te vergeten de drukst bezochte workshopavond ooit afgelopen oktober.

Heel graag wil ik je bedanken voor je enthousiasme en vertrouwen in 4YoungPeople. Ik krijg ontzettend veel energie wanneer ik de trainers voor de groep zie stralen en wanneer Young Professionals met meer energie de training zie verlaten dan dat ze binnen zijn gekomen. Want dát is waar ik alles voor doe. Mensen met elkaar verbinden en hen in hun kracht zetten. Samen werken aan een positieve toekomst.

Ik kijk ontzettend uit om je volgend jaar ook weer te zien tijdens een van de evenementen.

Tot dan!

Aankomende evenementen:

Comments are closed.