fbpx

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Zoek op: trainingevenementnieuws

Workshop
Professionele wijsheid en identiteit

woensdag 12 december

Dit event is over:

Koop ticket(s)
Koop ticket(s)

Praktische informatie:

 • woensdag 12 december
 • 19:00 - 22:00 uur
 • Utrecht
 • Tickets vanaf 27.50
 • Aansluitend borrel (inbegrepen)

De huidige tijd kent veel mogelijkheden voor professionals. Anders dan vroeger switcht men regelmatig van baan en functie of heeft men meerdere banen naast elkaar. Steeds meer mensen kunnen door de aantrekkende economie weer werk vinden dat bij hen past. Anderzijds verandert de manier waarop organisaties selecteren, maar ook de vorm, duur en voorwaarden waaronder dit gebeurt (bijv. op ZZP basis of tijdelijke contracten). Tegelijkertijd willen organisaties kwaliteit handhaven en vragen ze meer eigenaarschap en zelfsturing van professionals. Veel mensen ondervinden door deze onzekerheid, de hoeveelheid keuzes en de verwachtingen die er worden gesteld aan professionaliteit en zelfredzaamheid veel stress.
Kortom, de moderne professional is geëmancipeerd, maar loopt daarbij het risico te verzwelgen onder de druk.

Hoe houd je je te midden van deze ontwikkelingen staande?  Hoe zorg je ervoor dat je later geen spijt hebt van de keuzes die je hebt gemaakt en het gevoel niet alles uit jezelf, je loopbaan en het leven te hebben gehaald? Hoe doe je volledig recht aan je potentieel en kan je met wie je bent een positief verschil maken in de wereld? Hoe kun je zinvol invulling geven aan je werk en de tijd die je gegeven is? Hoe geef je zelf sturing aan je loopbaan en blijf je in charge van je carrière?

In deze workshop leer je hoe je kunt stoppen met worstelen, piekeren en zoeken en beginnen met werk te zien en ervaren als een bron van creativiteit, mogelijkheden en zingeving. Door het ontwikkelen van een sterke professionele identiteit ben je geen speelbal meer van je omgeving, en werk je aan de nieuwe vorm van zekerheid: wellicht niet van een (vaste) baan, maar wel werk als bijvoorbeeld zelfstandige professional.

Programma

In deze workshop leer je om zelf sturing te geven aan je loopbaan. Dit gebeurt in twee stappen.

 • De eerste stap bestaat uit het ontdekken van jouw professionele identiteit: je leert wat jouw basis is, waar je van bent, wat onvervreemdbaar van jou is en wat jou kleur geeft als professional.
 • De tweede stap bestaat uit het ontwikkelen van een innerlijk kompas (professionele wijsheid) om deze professionele identiteit verder te kunnen ontwikkelen of construeren door het ‘maken’ van de juiste keuzes. Op deze manier leer je hoe je jouw loopbaan zich natuurlijk kan laten ontvouwen, je innerlijke kwaliteiten volledig te ontwikkelen en je werk te zien als een kans, een project, om vorm te geven aan wie jij bent en volledig deel te nemen aan de wereld. Daarvoor worden de archetypische stappen van ‘de reis van de held’ en de theorie over synchroniciteit van Jung het uitgangspunt genomen.

Kunst van het contrueren

Je kent de belangrijke inzichten uit de filosofie, psychologie en spiritualiteit – de kunst om je identiteit consistent te construeren

Pi-model

Je kent het PI-ontwikkel-model en weet op welke manier een professionele identiteit tot stand komt en wat jij kan doen om zelf de regie te nemen over een van de meest dominante activiteiten in je bestaan: je werk.

Archetypes

Je hebt inzicht in je eigen archetypes en hoe deze je kunnen helpen bij het maken van cruciale loopbaankeuzes. Je kan je (professionele) identiteit zien door de acht archetypes stappen van ‘de reis van de held’ en dit verhaal inzitten in sollicitaties en profilering

Professionele identiteit

Je weet wat een professionele identiteit betekent en wat je eraan hebt. Je krijgt een eerste inzicht in wat jou als professional uniek maakt, kleur geeft en formuleert stappen om dit verder te ontwikkelen en uit te diepen.

Sven brengt een duidelijk verhaal met veel humor. Hij staat dicht bij de cursisten waardoor ze zich op hun gemak voelen en iedereen stelt zich daarom ook makkelijk open

Jouw trainer

Sven Hogervorst

 • Trends bij solliciteren en personal branding
 • Spreker, trainer en presentator
 • Studeert filosofie
 • Enorm gedreven
Bekijk profiel

Tickets

Young Professional Ticket

Prijs: € 27,50 Koop ticket(s)

Zakelijk Ticket

Prijs: € 55,00 Koop ticket(s)

Tarieven

 • € 27,50 particulier tarief young professionals (<35 jaar) ICM wil persoonlijke ontwikkeling voor Young Professionals mogelijk maken en draagt daarom de helft bij
 • € 55,- zakelijk tarief voor young professionals (vergelijkbaar zakelijke tarief ongeveer € 600)

Wil je zakelijk (meerdere) tickets op factuur aanschaffen, neem dan contact op met ons via info@4youngpeople.nl

La Vie Utrecht

La Vie

Lange Viestraat 351
3511 BK Utrecht

La Vie ligt op slechts 5 minuten lopen vanaf Utrecht centraal Station en is dus perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wil je toch met de auto komen? Parkeren kan in QPark La Vie, uitrijdkaarten voor deze garage zijn in La Vie verkrijgbaar. Het adres van de parkeergarage voor in het navigatiesysteem: Rozenstraat 1, 3511 BS Utrecht.