fbpx

Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Zoek op: trainingevenementnieuws

Hoe word je gelukkiger op je werk?

vrijdag 15 maart
Jan-Bart Bouwmans
VitaliteitWerk & Ambitie

Gelukkig werken wordt inmiddels in één adem genoemd met vitaliteit op de werkvloer. Is werkgeluk een nieuwe hype? Of is het een trend die iedereen zou moeten omarmen? Wat mij betreft dat laatste.

Werken en geluk?!

Wat is werkgeluk nu eigenlijk? Natuurlijk gaat het over gelukkig zijn op je werk, maar het gaat verder dan dat. Gelukkig werken gaat niet over elke dag met een brede lach op je werk verschijnen en het jammer vinden om weer naar huis te gaan. Gelukkig werken gaat over plezier maken op je werk, je werk als zinvol zien en het optimaal inzetten van je talenten.

Gelukkige werknemers zijn productiever, meer betrokken en kunnen beter omgaan met veranderingen en stress. Organisaties met gelukkige medewerkers hebben een lager ziekteverzuim, een betere sfeer en meer tevreden klanten. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, dat snap ik. Het goede nieuws is dat jij jouw werkgeluk zelf kunt creëren.

Hoe dan?

Natuurlijk zijn goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werkplek belangrijk voor werkgeluk. Maar als werknemer heb je ook invloed op jouw werkgeluk. Zorg dat je werk aansluit op je talenten, op je normen en waarden en zoek naar voldoende uitdaging in je werk. Probeer op zoek te gaan naar dat moment waarop je in een ‘flow’ zit. Ken je het gevoel wanneer je zo gefocust bent op je werk dat je alles en iedereen om je heen vergeet en de tijd stil staat? Grote kans dat je op dat moment je talenten optimaal inzet én uitdaging ervaart! Flow is een belangrijk onderdeel van gelukkig werken, je voelt je dan voldaan. Daarnaast zijn plezier en zingeving belangrijke elementen.

Voorwaarden voor werkgeluk

Plezier in je werk is natuurlijk logisch voor gelukkig werken. Maar hoe zorg je voor plezier in je werk? Fijne collega’s, ruimte voor ontspanning en een prettige werkcultuur zorgen al voor een stuk meer plezier. Daarnaast is het belangrijk positief bevestigd te worden. Hoe vaak ervaar jij tevredenheid, lol, nieuwsgierigheid en plezier in je werk? Geef jij je collega’s weleens een compliment?

Zingeving is meer dan je werk zinvol vinden of bijdragen aan een groter geheel. Heeft je werk betekenis voor jou en je omgeving en dient het een duidelijk doel? Vind je jouw werk belangrijk en ben je betrokken bij de organisatiedoelen? Dan zul je zingeving ervaren.

Om voldoening te ervaren is het belangrijk jouw eigen talenten goed in te zetten tijdens je werk. Ken je jouw talenten en zet je deze in als je aan het werk bent? Zorg dat je het beste van jezelf laat zien en zoek naar uitdaging, ook als het soms wat spannend is. Dan komt die flow vanzelf!

Denk eens na over wat voor cijfers je jezelf zou geven voor Plezier, Zingeving en Voldoening op het werk. Waar kun jij winst behalen?

En nu?

Werkgeluk is niet alleen afhankelijk van externe factoren zoals je manager of je collega’s. Je hebt je eigen geluk voor een groot gedeelte in eigen hand. Wat kan jouw werkgeluk vergroten of wat belemmert je op dit moment geluk te ervaren in je werk? Het is belangrijk op deze vragen antwoord te krijgen. Weet waar je goed in bent, wanneer je helemaal tot je recht komt en wanneer je in een flow raakt. Zonder goed inzicht in jezelf, zal het lastig zijn werkgeluk te vinden én te behouden! Heb je dit helder? Zoek dan naar een werkomgeving waarin je jezelf ontplooit en toegevoegde waarde levert. Ik ben benieuwd naar het resultaat… Succes!